Alegeți un nume de domeniu: cu sau fără cratimă?

Published by on December 28, 2021
Categories: SEO

Domeniile delimitate prin cratimă reprezintă o țintă importantă pentru susținătorii unui marketing web mai pur. Ele plutesc prin SERP-uri, eclipsând domeniile mai raționalizate, cerând un impuls. Veți găsi cumpărători entuziaști pe toate forumurile sau blogurile importante din sud-estul Europei.

Și cum rămâne cu utilizatorii de internet? Poate că cel mai mare beneficiu al domeniilor punctate este ceea ce primesc vizitatorii umani din ecuația căutării. Domeniile cu mai multe cuvinte fără cratimă sunt nefirești și inestetice. Ele sunt norma doar pentru că calculatoarelor nu le plăceau spațiile în numele fișierelor și căile de acces. Tocilarii web le acceptă pentru că ne-am obișnuit cu ele. Dar imaginați-vă cât de ciudată trebuie să pară încă această convenție pentru noii utilizatori web.

Zonele fără puncte sunt atât de pre-scurt. Dacă creierul unui utilizator îmi scanează domeniul fără o linie cu puncte, cum ar fi “cumpărați mai puțin”, acesta este pierdut pentru mine ca și client. Mi se pare că ochiul meu se fixează pe grupuri puternice de cuvinte în mijlocul unui domeniu și le analizează de acolo.

Data viitoare când scanați o pagină de rezultate de căutare (pentru alte cuvinte cheie decât ale dumneavoastră) sau studiați marketingul web al mărcii dumneavoastră, observați cât de repede trece ochiul dumneavoastră peste tot ceea ce nu poate. Nu analizează instantaneu. Sunt șanse ca creierul dvs. să ignore multe zone fără puncte ca zgomot vizual, alegând cuvinte individuale și cuvintele-cheie vizate de dvs. din conținutul delimitat de spații și regiuni punctate. Linia punctată a unui domeniu este pâinea și untul marketingului web, atât pentru cei care caută, cât și pentru clasarea în motoarele de căutare.

Domeniile punctate pot fi, de asemenea, “scoase” în marketingul pe internet. Gândiți-vă la bentița Adword în mijlocul a încă șapte. Gândiți-vă la mouse-ul acestui navigator care alunecă pe marginea din dreapta până când ceva face clic. S-ar putea să nu știe nici măcar ce a făcut clic sau de ce. Cât timp ați petrecut lustruind copia descrierii, încercând să o umpleți cu cuvinte declanșatoare, doar pentru a o vedea apărând în caractere gri minuscule? Nu ar strica să mai aveți câteva cuvinte cheie în numele domeniului în verde și câteva puncte în plus pentru a obține un alt clic pe site-ul dvs. Repetați acest lucru de sute sau mii de ori pe zi sau pe lună.

Cu aceste cuvinte-cheie suplimentare, anunțul dumneavoastră va avea cu atât mai multe șanse să înregistreze o conexiune în creierul utilizatorului de internet? Dacă nu în mod subliminal, atunci poate că nu este chiar limitativ. Doar suficient pentru a genera mai multe clicuri de la mai mulți clienți pe care anunțul dvs. a fost accesat. Suficient pentru a crește rata de conversie și anunțul dumneavoastră în coloana corespunzătoare? Poate. Merită să vă gândiți la asta, mai ales dacă nu aveți resursele oamenilor din spatele plăcilor de deasupra dvs.

Cu sau fără puncte? Într-adevăr, pentru mulți comercianți online, de la antreprenori de site-uri web la întreprinderi mici care se aventurează online și până la amatori de afiliere, este o chestiune de resurse. Crearea unui brand nu este o opțiune. Ei nu au timp să asocieze un nume de cununie atractiv cu concepte de wellness. Mai ales nu atunci când oamenii se pot simți atât de bine doar știind ce fac. “Cumpărați-flori-aici.com” nu este sexy, dar știi ce primești, chiar dacă este un site afiliat.

Poate că de aici vine o parte din furia față de zonele punctate. Cei mici nu au o agenție de brand și au doar marketingul lor de căutare care are de câștigat cel mai mult de pe urma domeniilor punctate. Cu puțină inteligență și un habitat punctat, ei se pot împinge alături de numele mari în rezultatele căutărilor. Cum rămâne cu brandul în lumea cercetării?

Web-ul seamănă pe zi ce trece tot mai mult cu o piață de vechituri. Listarea dvs. în directoarele de pagini ale motoarelor de căutare, în special, și în motoarele de căutare (crawlere) este ca o tarabă a dvs. pe un culoar de piață. Ajungi devreme pentru a revendica un loc, dar locația ta se poate schimba de la o săptămână la alta. Iar atunci când nu vă mișcați, chiar și cei mai fideli clienți ai dvs. se pot strădui să vă găsească în labirint.

Experiența persoanei care caută, găsește și acționează (cumpără) devine din ce în ce mai fluidă. Iar procesul pare să fie mai rar mediatizat de un URL tastat. În învălmășeala pieței de purici a căutărilor, un domeniu punctat care numește ceea ce sunteți poate valora mai mult decât un domeniu de marcă. Desigur, mărcile sunt ușor de reținut și de tastat într-un browser. Dar cu ce preț, când chiar și cei care încep cu o marcă în minte sunt atât de predispuși să nu o introducă într-un motor de căutare decât în bara de adrese?

Domeniile bogate în cratime și cuvinte-cheie sunt o recunoaștere a importanței căutării. Ele pot fi atipice și greu de reținut, dar cine mai tastează un mediu? În afară de marile mărci, poate. Pentru toți ceilalți, există cercetare. Domeniile cu puncte în utilizarea lor și plângerile împotriva utilizării lor recunosc faptul că astăzi puteți merge pe web fără ca altcineva decât dumneavoastră să tastați un mediu.