Importanța designului web în SEO

Published by on December 28, 2021
Categories: SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare, sau SEO, implică mai mult decât trimiterea site-ului dvs. către motoarele de căutare sau alegerea unui nume de domeniu. Pentru ca site-ul dvs. web să aibă succes, trebuie să adoptați mai multe tehnici SEO diferite – una dintre cele mai importante tehnici SEO pe care trebuie să le luați în considerare în proiectarea site-ului dvs. web.

S-ar putea să credeți că aspectul propriu-zis al site-ului dvs. nu are nicio legătură cu cât de bine se clasează în motoarele de căutare – mai gândiți-vă o dată. Anumite aspecte ale designului web pot afecta cu siguranță în mod semnificativ clasamentul dvs. în motoarele de căutare. Iar unele dintre aceste aspecte pot afecta și cititorii dumneavoastră. Există multe lucruri de luat în considerare în proiectarea unui site web înainte de a-l publica sau de a-l trimite către motoarele de căutare.

Mai întâi de toate, trebuie să știți cum crawlează motoarele de căutare site-urile web. Motoarele de căutare nu sunt în măsură să parcurgă cadrele și grafica intermitentă. Motoarele de căutare văd doar textul; prin urmare, dacă pagina principală a site-ului dvs. web este alcătuită în mare parte din fotografii, cu foarte puțin text, crawlerele motoarelor de căutare pot clasifica site-ul web foarte jos.

Prin urmare, este esențial să vă asigurați că fiecare pagină a site-ului dvs. web conține text relevant pentru site. În general, este o idee bună să urmăriți ca fiecare pagină să conțină cel puțin 300 de cuvinte de text legat de site. Bineînțeles, puteți avea mai mult de 300 de cuvinte de text pe o anumită pagină. Iar acel text poate fi împărțit în bucăți mai mici de text, inclusiv liste, legende de fotografii și titluri. Dar asigurați-vă că este prezent conținutul potrivit. În caz contrar, roboții motoarelor de căutare ar putea să vă clasifice site-ul prost.

Acum revenim la grafica intermitentă menționată mai sus. Acestea pot cauza o problemă într-un alt mod în afară de a afecta roboții motoarelor de căutare. Este posibil ca unii vizitatori ai site-ului să aibă conexiuni lente. Dacă site-ul dvs. are multe elemente vizuale de mari dimensiuni sau care necesită mult jquery, paginile dvs. se vor încărca lent. Vizitatorii cu conexiuni mai lente vor face probabil clic pe butonul “înapoi” înainte ca site-ul dvs. să se termine de încărcat. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți include elemente vizuale, dar ar trebui să fiți atent la alegerile dvs. și să nu adăugați prea multe pe o pagină și să comprimați imaginile.

Alegerea culorilor este, de asemenea, foarte importantă. Alegerile slabe de culori pot îndepărta cititorii de site-ul dvs. web. În designul web design-ului dumneavoastră, alegerea unor culori prea deschise sau prea întunecate poate îngreuna citirea textului, iar nimeni nu se va deranja să citească un text pe un site web neplăcut din punct de vedere vizual dacă poate da click pe butonul “înapoi”. și să treacă la următorul site din motorul de căutare.

Același lucru este valabil și pentru stilurile de fonturi de web design. Dacă preferați să alegeți un stil de font unic sau diferit pentru site-ul dvs. web, gândiți-vă bine la alegerea dvs. Unele stiluri de fonturi pot fi dificil de citit în blocuri de text și este mai bine să le folosiți doar pentru titluri sau semnături. De asemenea, este important să rețineți că este posibil ca unele browsere (cum ar fi Opera sau Safari, poate) să nu afișeze toate stilurile de fonturi. Așadar, dacă alegeți un tip de font obscur, riscați să-i speriați pe cititori pentru că textul este greu de citit sau pentru că pur și simplu nu apare deloc. Pentru mai multe informații, vă recomandăm să aruncați o privire pe site-ul englezesc Smashing Magazine.

Atunci când planificați designul unui site, este întotdeauna cel mai bine să cereți și alte opinii. Stilizați site-ul așa cum vă doriți, apoi cereți părerea altor persoane imparțiale înainte de a-l încărca. Acesta este cel mai bun mod de a depista din timp problemele de design.